Toto

Wanita dalam Dewan Kemasyhuran Poker Kini Menerima Pencalonan untuk Pelantik Baharu

Dewan Kemasyhuran Wanita dalam Poker (WiPHoF) telah melantik kelas pertamanya pada 2008 dan yang terbaharu pada 2018. Ia kembali selepas rehat akibat COVID-19, dengan orang ramai kini boleh menyerahkan pencalonan untuk pragmatic play kelas penerima yang seterusnya.

Vanessa sendiri
Pemain poker separuh bersara Vanessa Selbst mengambil bahagian dalam kejohanan secara langsung. Dia adalah salah seorang daripada beberapa individu yang berkemungkinan menerima pencalonan untuk kemasukan ke dalam Kelas Dewan Kemasyhuran Wanita dalam Poker 2022. (Imej: PokerNews)
WiPHoF memilih wanita yang telah menyumbang paling banyak untuk membantu kemajuan poker, melantik dua ahli baharu setiap tahun. Dua yang seterusnya akan mendapati nama mereka ditambahkan ke dalam sejarah sejarah poker pada 17 Disember.

Peminat poker kini boleh membantu menentukan dua individu yang layak menerima penghormatan tahun ini. WiPHoF membuka proses penamaan calon semalam, memberi peluang kepada semua orang untuk menentukan siapa yang harus hadir dalam undian.

Hanya 8 Bil Undi Tersedia
Terdapat beberapa pertimbangan yang mesti dipenuhi untuk nama muncul sebagai penama. Setelah tetingkap penyerahan ditutup, Jawatankuasa Organisasi WiPHoF akan mengecilkan senarai kepada lapan. Kemudian, pemegang jawatan sedia ada dan personaliti media tertentu yang ditetapkan membuat keputusan muktamad.

Mereka akan membuat pilihan melalui proses pengundian yang memberikan setiap ahli mengundi 10 undi. Kemudian, Jawatankuasa Organisasi WiPHoF melantik tiga ahli untuk mengesahkan keputusan sebelum pengumuman akhir penerima dilantik dibuat.

Untuk membolehkan seseorang layak, dia mesti menjadi pemain aktif atau profesional industri sekurang-kurangnya sedekad sebelum pencalonan. Selain itu, umur minimum untuk dipertimbangkan ialah 35 tahun.

Seterusnya, individu tersebut pasti telah membantu mengembangkan industri poker dengan ketara. Ini tidak terpakai kepada inisiatif yang diterajui wanita sahaja. Sebagai contoh, pemain seperti Vanessa Selbst, dengan tiga gelang WSOPnya, layak kerana dia telah memenangi kejohanan utama.

Ia juga penting bahawa mana-mana calon berpotensi menyokong wanita dalam poker. Ini tidak bermakna mereka perlu mengambil pendekatan yang terlalu Live Sgp Pools bersemangat untuk berkempen untuk wanita dalam sukan ini. Bagaimanapun, mereka juga tidak boleh bercakap buruk tentang kejohanan wanita.

Kemasyhuran, Bukan Keberuntungan
Dewan Kemasyhuran Poker, organisasi Benny Binion yang dicipta pada tahun 1979, mempunyai 60 ahli. Antaranya ialah Binion, serta Daniel Negreanu, Phil Hellmuth, dan juga Wild Bill Hickok. Turut dilantik ialah beberapa wanita, termasuk Barbara Enright, Linda Johnson, dan Jennifer Harman.

WiPHoF, sebaliknya, hanya mempunyai 20 penerima. Enright, Harman, dan Johnson berada di sana, begitu juga Maria Ho, Lupe Soto, dan lain-lain. Soto ialah pengasas WiPHoF dan Siri Poker Antarabangsa Wanita (LIPS). Beliau juga merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Jelajah Poker Kanan dan pengerusi jawatankuasa pemilihan WiPHoF.

Tahun ini, beberapa nama terkenal mungkin akan membuat pemotongan terakhir. Selbst ialah pemain kejohanan wanita paling menang, dan mungkin telah bersara (bergantung pada masa tahun), tetapi masih merupakan calon berprofil tinggi.

Kristen Bicknell, dengan tiga anugerah Pemain Terbaik Wanita Global Poker Index, sudah pasti akan menerima beberapa pertimbangan. Selain itu, anak didik Phil Hellmuth Liv Boeree berkemungkinan akan muncul.

Kriteria pencalonan dan borang penyerahan boleh didapati di laman web WiPHoF .

Majlis Induksi Hanya Sebahagian Kemeriahan
Majlis induksi WiPHoF akan menjadi sebahagian daripada Festival Musim Sejuk Wanita Dalam Poker di Resorts World Las Vegas . Acara ini bermula pada 13 Disember dan berlangsung hingga 18 Disember.

Pada masa itu, akan ada beberapa kejohanan poker dan pertemuan-dan-salam macau hari ini tersedia. Acara itu memuncak dalam Jadual Akhir Kejohanan Wanita Jelajah Poker Dunia (WPT).

WPT telah cuba meningkatkan penyertaan wanita dalam poker selama bertahun-tahun. Apabila ia menganjurkan Sidang Kemuncak Poker Wanita pertama empat  tahun lalu, ia berharap ia akan menandakan titik perubahan.

Sejak itu, organisasi poker terus menganjurkan sidang kemuncak, walaupun COVID-19 menyebabkan gangguan. Usaha itu telah berjaya, dengan langganan wanita untuk WPT meningkat sebanyak 25% pada 2018, menurut syarikat itu. Sekarang, ia adalah 35%.

Walaupun peratusan telah meningkat, WPT mahu melihat lebih banyak lagi. Jadi, bersama-sama dengan WiPHoF dan LIPS, ia tidak akan berhenti sehingga ia telah menghabiskan semua usahanya.